Recente artikels

Op 18 mei 2014, de Dag van het Park, kunnen alle Gentenaren eens goed wild gaan in de Gentbrugse Meersen. Die dag opent het eerste deel van deze nieuwe groenpool.

Op dinsdag 25 maart 2014 kwam de Gentse ‘Food Council’ of de beleidsgroep ‘Gent en Garde’ voor het eerst samen op het stadhuis.

Op zaterdag 29 maart 2014 vindt wereldwijd de actie Earth Hour plaats, die aandacht vraagt voor de klimaatverandering. De Stad Gent neemt voor de vijfde maal deel en dooft zelf een groot deel van haar verlichting. Ze roept ook alle horecazaken, handelaars, bedrijven en Gentse inwoners op om mee te doen.

In Vancouver maakte het WWF bekend dat Gent op een knappe vijfde plaats is geëindigd in de Global Earth Hour City Challenge 2014. In deze internationale wedstrijd riepen 34 steden wereldwijd hun burgers op om te stemmen voor de duurzame stad van hun hart. Jullie deden dat massaal.

Stad Gent is lid van Energy Saving Pioneers (ESP) een coalitie van voorlopers in energiebesparing. Hiermee bevestigt Stad Gent haar ambitie om maximaal in te zetten op energie-efficientie.

Gent is één van de genomineerden in de Global Earth Hour Capital van WWF. Nog tot en met donderdag 20 maart 2014 kan iedereen stemmen voor zijn favoriete duurzame stad. In een laatste tussenstand blijkt dat Gent deel uitmaakt van de top 5! Liefhebbers van Gent stem massaal en help Gent aan de overwinning!

Gent en garde zet in op minder voedselverlies en dus op slimmer omgaan met voedseloverschotten. Op 20 september slaan we de handen in elkaar met Atelier De Stad en willen we voor het grote publiek koken met voedseloverschotten. We zijn op zoek naar organisaties die hier aan willen meewerken.

De ijsbeer van het Gents Klimaatverbond knuffelde gisteren Gentenaars om hen te bedanken voor hun duurzame inzet. Stad Gent is immers genomineerd voor Global Earth Hour Capital 2014. Nog tot 20 maart kan je stemmen op je favoriete stad.

Proefrijden met een elektrische deelfiets kan voortaan ook vanaf het station Gent Dampoort. Naast de bestaande uitleenstations op Gent Sint Pieters, het Zuid en de Vrijdagsmarkt kan je nu ook terecht aan de Dampoort voor een e-blue bike.

In een doorsneewoning verdwijnt 30% van het warmteverlies door het dak. Isoleren is dus het beste wat je kan doen om je energieverbruik te laten dalen. En dat maken we je graag zo makkelijk mogelijk. Hier vind je alle informatie op een rijtje