Recente artikels

Gent zet in op meer duurzame woningen. Want goed geïsoleerde huizen betekenen een lager energieverbruik, en dat is een win-win voor je portemonnee en het klimaat. Stad Gent biedt haar inwoners hierbij gratis advies en begeleiding aan.

 

Het ‘Niets is Verloren’-festival zet voedselverspilling in de kijker en vindt plaats op zaterdag 20 september 2014 van 15 tot 20 uur op de Bijlokesite. Er wordt gekookt met voedseloverschotten en er zijn verschillende workshops, debatten en een inspiratiemarkt. De Stad Gent lanceert ook een oproep om een originele naam te bedenken voor de overschotdoos.

Voor iedereen in Gent die zelf graag groenten, fruit of kruiden wil kweken, heeft Stad Gent een hulplijn opgericht. Je kan er vanaf 11 september 2014 terecht met alle mogelijke vragen rond moestuinieren. Droom je van je eigen mini-moestuin? Of het nu op je balkon of op je koertje is, twijfel niet langer.  

 

In de binnentuin van het historische Hotel Clemmen in de Veldstraat groeien vanaf nu groenten, fruit en kruiden. Deze stadstuin is het perfecte bewijs dat je ook in de stad  op een zeer beperkte oppervlakte voedselgewassen kunt kweken.

Gent blijft de komende vijf jaar resoluut inzetten op een duurzame en nette stad. Een ambitie die we tegen 2050 willen zien uitmonden in een klimaatneutrale stad. Hoe we dan leven, werken, ondernemen of ons bewegen, wij Gentenaars dragen dan niet meer bij aan klimaatverandering.

Hoe zorg je voor een duurzaam rendabel kot? Aan welke wetgeving moet je voldoen als je koten verhuurt in Gent? Kan je tips gebruiken om je kot beter te beheren? Stad Gent organiseert een gratis infomiddag voor kotbazen in het ICC op zaterdag 14 juni.

In Design Museum Gent opent op 5 juli 2014  de tentoonstelling Out to sea? The Plastic Garbage Project. Onze oceanen zijn onbehoorlijk gevuld met tonnen plastic afval.

De tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’, ontworpen door Museum für Gestaltung Zürich, ontleedt de diverse componenten van deze weinig smakelijke plasticsoep.

Denk je er aan om een groendak aan te leggen? Dan kun je bij de Stad Gent een subsidie aanvragen. Want door de aanleg van een groendak draag je bij tot een groener en klimaatrobuuster Gent. En dat is goed voor alle Gentenaars. Het nieuwe vereenvoudigd stedelijk subsidiereglement voor de aanleg van groendaken treedt vanaf 1 juni 2014 in werking.

Ben je het ook beu elke dag in de file te staan? Of wil je wat kilo's kwijt of je conditie aanscherpen? Allemaal goede redenen om minder met de auto te rijden. De Stad Gent helpt je daarbij met een subsidie. Want het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor de luchtkwaliteit van Gent.

Op 18 mei 2014, de Dag van het Park, kunnen alle Gentenaren eens goed wild gaan in de Gentbrugse Meersen. Die dag opent het eerste deel van deze nieuwe groenpool.