Recente artikels

Gent blijft de komende vijf jaar resoluut inzetten op een duurzame en nette stad. Een ambitie die we tegen 2050 willen zien uitmonden in een klimaatneutrale stad. Hoe we dan leven, werken, ondernemen of ons bewegen, wij Gentenaars dragen dan niet meer bij aan klimaatverandering.

Hoe zorg je voor een duurzaam rendabel kot? Aan welke wetgeving moet je voldoen als je koten verhuurt in Gent? Kan je tips gebruiken om je kot beter te beheren? Stad Gent organiseert een gratis infomiddag voor kotbazen in het ICC op zaterdag 14 juni.

In Design Museum Gent opent op 5 juli 2014  de tentoonstelling Out to sea? The Plastic Garbage Project. Onze oceanen zijn onbehoorlijk gevuld met tonnen plastic afval.

De tentoonstelling ‘Out to Sea? The Plastic Garbage Project’, ontworpen door Museum für Gestaltung Zürich, ontleedt de diverse componenten van deze weinig smakelijke plasticsoep.

Denk je er aan om een groendak aan te leggen? Dan kun je bij de Stad Gent een subsidie aanvragen. Want door de aanleg van een groendak draag je bij tot een groener en klimaatrobuuster Gent. En dat is goed voor alle Gentenaars. Het nieuwe vereenvoudigd stedelijk subsidiereglement voor de aanleg van groendaken treedt vanaf 1 juni 2014 in werking.

Ben je het ook beu elke dag in de file te staan? Of wil je wat kilo's kwijt of je conditie aanscherpen? Allemaal goede redenen om minder met de auto te rijden. De Stad Gent helpt je daarbij met een subsidie. Want het is niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor de luchtkwaliteit van Gent.

Op 18 mei 2014, de Dag van het Park, kunnen alle Gentenaren eens goed wild gaan in de Gentbrugse Meersen. Die dag opent het eerste deel van deze nieuwe groenpool.

Op dinsdag 25 maart 2014 kwam de Gentse ‘Food Council’ of de beleidsgroep ‘Gent en Garde’ voor het eerst samen op het stadhuis.

Op zaterdag 29 maart 2014 vindt wereldwijd de actie Earth Hour plaats, die aandacht vraagt voor de klimaatverandering. De Stad Gent neemt voor de vijfde maal deel en dooft zelf een groot deel van haar verlichting. Ze roept ook alle horecazaken, handelaars, bedrijven en Gentse inwoners op om mee te doen.

In Vancouver maakte het WWF bekend dat Gent op een knappe vijfde plaats is geëindigd in de Global Earth Hour City Challenge 2014. In deze internationale wedstrijd riepen 34 steden wereldwijd hun burgers op om te stemmen voor de duurzame stad van hun hart. Jullie deden dat massaal.