Recente artikels

De klimaatverandering wordt ook voelbaar in Gent; hevige stortbuien, droge zomers met snikhete nachten waar vooral baby's, zieken en senioren niet goed tegen kunnen. Maar we kunnen er heel wat aan doen. Door nu al meer groen in de stad te brengen; op daken en tegen de gevels, door bomen te gaan planten, door te zorgen dat er minder verharding maar méér vergroening in de stad is.

Stad Gent lanceert op 30 september 2014 een wedstrijd waarbij 2 korte keten projecten ondersteund worden met een bedrag van elk 7.500 euro.

 

Stad Gent lanceert vanaf 1 oktober 2014 gratis renovatieadvies aan huis voor Gentenaars die energiezuinig willen verbouwen.

Stad Gent zet in op betaalbaar, kwaliteitsvol en energiezuinig wonen en doet er alles aan om de Gentenaars daarin te ondersteunen. Daarom zijn er, zelfs in tijden van besparingen, middelen uitgetrokken voor premies en ondersteuning waarbij extra aandacht gaat naar de laagste inkomens.

 

Gent zet in op meer duurzame woningen. Want goed geïsoleerde huizen betekenen een lager energieverbruik, en dat is een win-win voor je portemonnee en het klimaat. Stad Gent biedt haar inwoners hierbij gratis advies en begeleiding aan.

 

Het ‘Niets is Verloren’-festival zet voedselverspilling in de kijker en vindt plaats op zaterdag 20 september 2014 van 15 tot 20 uur op de Bijlokesite. Er wordt gekookt met voedseloverschotten en er zijn verschillende workshops, debatten en een inspiratiemarkt. De Stad Gent lanceert ook een oproep om een originele naam te bedenken voor de overschotdoos.

Voor iedereen in Gent die zelf graag groenten, fruit of kruiden wil kweken, heeft Stad Gent een hulplijn opgericht. Je kan er vanaf 11 september 2014 terecht met alle mogelijke vragen rond moestuinieren. Droom je van je eigen mini-moestuin? Of het nu op je balkon of op je koertje is, twijfel niet langer.  

 

In de binnentuin van het historische Hotel Clemmen in de Veldstraat groeien vanaf nu groenten, fruit en kruiden. Deze stadstuin is het perfecte bewijs dat je ook in de stad  op een zeer beperkte oppervlakte voedselgewassen kunt kweken.

Gent blijft de komende vijf jaar resoluut inzetten op een duurzame en nette stad. Een ambitie die we tegen 2050 willen zien uitmonden in een klimaatneutrale stad. Hoe we dan leven, werken, ondernemen of ons bewegen, wij Gentenaars dragen dan niet meer bij aan klimaatverandering.

Hoe zorg je voor een duurzaam rendabel kot? Aan welke wetgeving moet je voldoen als je koten verhuurt in Gent? Kan je tips gebruiken om je kot beter te beheren? Stad Gent organiseert een gratis infomiddag voor kotbazen in het ICC op zaterdag 14 juni.