Recente artikels

Vanaf 1 september 2014 kunnen Gentse scholen met de projectsubsidie ‘Klimaatschool’ een subsidie tot 500 euro ontvangen.

 

Tijdens de kinderklimaatraad op 6 mei 2014 presenteerden de klimaatkids hun acties voor een klimaatneutraal Gent aan Tine Heyse, de schepen voor Milieu, Klimaat, Energie, Ivago en Noord-Zuid.

Van 1 tot 31 maart vond Belmundo 2014 plaats. Je kon er deelnemen aan meer dan 60 activiteiten in het kader van ‘Rebel zkt rebel’. Omdat het klimaat nogal wat rebellen kan gebruiken, stonden heel wat van de activiteiten in het teken van klimaat.

Op 17 januari 2014 strijden team Daryl en team Angel vanuit het Gentse stadhuis voor de toekomst van Gent. Is Gent in 2050 een klimaatneutrale stad, of hebben we dan nog steeds onze levensstijl niet aangepast? “Gent 2050 Game” is een serious urban game over klimaatsverandering, waarbij de stad “de playground” is.

De UGent wil de komende jaren sterk wil inzetten op duurzaamheid op sociaal, ecologisch en economisch vlak. "Het hoger onderwijs is een belangrijke katalysator voor duurzame ontwikkeling", zegt rector Anne de Paepe, "De experten, de beleidsmensen en de ondernemers van morgen worden immers hier aan de universiteit gevormd"

Klimaatkids dromen van hun Gent in de toekomst. Gent draagt in 2050 niet langer bij tot de klimaatverandering. Het is een stad waar er plaats is voor kinderen, dieren en groen. De Gentenaren in 2050 wekken zelf energie op, kweken groenten en fruit op het dak van hun huis, verplaatsen zich vlotjes door de stad maar zonder lawaai of vieze gassen, …

Donderdag 21 november wonnen drie leerlingen van het zevende jaar Specialiteitenrestaurant van de Hotelschool Gent de eerste prijs in de kookwedstrijd op Horeca Expo 2013. Daarmee behaalden ze de titel van ‘Chef van de toekomst’. De wedstrijd werd georganiseerd door EVA vzw en Planète-Vie en bekroont gerechten die bijzondere aandacht hebben voor duurzame plantaardige producten.

Dé cartoonwedstrijd van Kleur bekennen: ‘Wereldburgers: teken jij ze anders?

Op freinetschool De Vlieger werken kinderen en leerkrachten al enkele jaren samen aan de vergroening van de koeren en aan de MOS-werking. Ze zijn dan ook benieuwd n

Tijdens een ‘Kinderklimaatraad’ liet Stad Gent leerlingen aan het woord over hoe zij de toekomst zien. De leerlingen gaven concrete voorstellen aan het stadsbestuur om Gent in 2050 klimaatneutraal te maken.

Voorstellen van de kinderen