Recente artikels

Gent zet in op meer duurzame woningen. Want goed geïsoleerde huizen betekenen een lager energieverbruik, en dat is een win-win voor je portemonnee en het klimaat. Stad Gent biedt haar inwoners hierbij gratis advies en begeleiding aan.

 

Het ‘Niets is Verloren’-festival zet voedselverspilling in de kijker en vindt plaats op zaterdag 20 september 2014 van 15 tot 20 uur op de Bijlokesite. Er wordt gekookt met voedseloverschotten en er zijn verschillende workshops, debatten en een inspiratiemarkt. De Stad Gent lanceert ook een oproep om een originele naam te bedenken voor de overschotdoos.

Voor iedereen in Gent die zelf graag groenten, fruit of kruiden wil kweken, heeft Stad Gent een hulplijn opgericht. Je kan er vanaf 11 september 2014 terecht met alle mogelijke vragen rond moestuinieren. Droom je van je eigen mini-moestuin? Of het nu op je balkon of op je koertje is, twijfel niet langer.  

 

In de binnentuin van het historische Hotel Clemmen in de Veldstraat groeien vanaf nu groenten, fruit en kruiden. Deze stadstuin is het perfecte bewijs dat je ook in de stad  op een zeer beperkte oppervlakte voedselgewassen kunt kweken.

Op 20 september organiseert de Stad Gent samen met Timelab en KASK het Niets is Verloren-Festival. Het Festival is gebaseerd op het Feeding The 5000-principe: een wereldwijde aanklacht tegen de voedselverspilling. Er zal die dag gekookt worden voor 5000 Gentenaars, alleen met voedseloverschotten.