Recente artikels

Vanaf 1 april 2014 hoef je geen vergunning meer aan te vragen als je een geveltuin wilt aanplanten. Enkel nog melden via gentinfo of gent.be. Daarna kun je meteen gaan planten en genieten. We gaan voor 365 extra geveltuinen dit jaar. Dat moet lukken, zeker als je weet welke voordelen die geveltuinen je te bieden hebben.

Tuinieren in de stad, hoe begin je eraan? Stujardin geeft studenten en al wie het horen wil praktische raad. Tussen februari en mei organiseren de studenten-met-groene-vingers vier Groeiavonden waar leken, geïnteresseerden en gardening aficionados mekaar vinden in hun liefde voor een smakelijke oogst. En voor een klimaatvriendelijke stad.

Just do it...

Donderdag Veggiedag bestaat dit jaar vijf jaar. Om dat te vieren, bieden de Stad Gent en EVA vzw honderd Gentenaars de kans om gratis deel te nemen aan een veggie kookworkshop met bekende Gentse koks.

Ventileren en verluchten  is een absolute noodzaak voor een gezonde binnenlucht in je woning.  Je vermijdt de opstapeling van CO2, vocht of andere schadelijke stoffen. Bovendien bespaar je op je verwarmingskosten: vochtige lucht warmt minder snel op dan droge lucht. Je verbruikt dus meer energie om een woning met vochtige binnenlucht te verwarmen.

Hoe zou stedelijk oogsten er in de toekomst kunnen uitzien? Kunnen we creatieve toepassingen ontwerpen met zaken in de stad die vandaag als overlast worden beschouwd? Denk mee op de kickoff van Atelier de Stad Gent op zaterdag 1 februari.

Wist je dat het wettelijk verplicht is regelmatig je centrale stookinstallatie te laten nakijken? Zie het eens niet als regelneverij, je haalt er zelf voordeel uit.

 In de wijken Dampoort en Sint-Amandsberg ging in november een pioniersproject van start waarbij samen met bewoners gezocht wordt naar haalbare stappen in de richting van een klimaatneutrale wijk.

Op 11 januari 2014 krijg je als Gentenaar een unieke kans om je kerstboom opnieuw te planten in plaats van weg te doen. Zo bouw je niet alleen mee aan een nieuw stadslandbouwproject in Gent, maar kan je je kerstboom volgend jaar gewoon opnieuw gebruiken. Schrijf je snel in!

Vandaag organiseren Stad Gent en EVA vzw een feestelijk vegetarisch evenement. De Gentse topchef Tom van Lysebettens van het restaurant Coeur d’Artichaut duikt zijn keuken in en gaat de heerlijke uitdaging aan om een lekker vegetarisch feestmaal uit zijn kookpotten te toveren.