Recente artikels

Moeten we onze eetpatronen aanpassen om het ecosysteem in balans te krijgen? Vandaag worden planten en dieren die als overlast worden gezien, ingedijkt aan de hand van weldoordachte acties. Maar we kunnen het ook anders aanpakken, ze kunnen evengoed als korte keten bron gebruikt worden.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost- Vlaanderen organiseert in samenwerking met een aantal steden en gemeenten een tweedaagse Bouwteam cursus. Deze cursus geeft je de nodige technische en praktische informatie over energiezuinig en comfortabel wonen.

De pas opgerichte coöperatie 'De Landgenoten' zoekt aandeelhouders voor een biogrondfonds. De aankoop van de landbouwgrond van zelfoogstboerderij Het Wijveld is hun eerste project.

In de Wasstraat liep van 24 juni tot 4 juli 2014 het proefproject 'Proper is de max'. Dit proefproject pakt zwerfvuil in het park zichtbaar aan, en is een initiatief van de school De Vlieger, Stad Gent en enkele organisaties uit de Dampoortwijk.

Wil je ook meebouwen aan een wijk waar het voor iedereen aangenaam en betaalbaar wonen is? Met huizen die zo energiezuinig zijn dat ze klaar zijn voor de toekomst?

De provincie Oost-Vlaanderen plant 9 windparken die samen 600.000 gezinnen kunnen voorzien van groene stroom uit windenergie. Komt er een windpark in je buurt en heb je hier vragen over? Kom ze stellen op één van de negen infomarkten.

Vanaf 1 april 2014 hoef je geen vergunning meer aan te vragen als je een geveltuin wilt aanplanten. Enkel nog melden via gentinfo of gent.be. Daarna kun je meteen gaan planten en genieten. We gaan voor 365 extra geveltuinen dit jaar. Dat moet lukken, zeker als je weet welke voordelen die geveltuinen je te bieden hebben.

Tuinieren in de stad, hoe begin je eraan? Stujardin geeft studenten en al wie het horen wil praktische raad. Tussen februari en mei organiseren de studenten-met-groene-vingers vier Groeiavonden waar leken, geïnteresseerden en gardening aficionados mekaar vinden in hun liefde voor een smakelijke oogst. En voor een klimaatvriendelijke stad.

Just do it...