Recente artikels

Op 20 september organiseert de Stad Gent samen met Timelab en KASK het Niets is Verloren-Festival. Het Festival is gebaseerd op het Feeding The 5000-principe: een wereldwijde aanklacht tegen de voedselverspilling. Er zal die dag gekookt worden voor 5000 Gentenaars, alleen met voedseloverschotten.

Voor 'Mij pak je niet in' is Atelier de Stad Gent op zoek naar 20 ambassadeurs om het 'Mij Pak je niet in'-concept massaal in Gent te verspreiden. 'Mij pak je niet in' is een burgerinitiatief dat zoveel mogelijk mensen wil inspireren tot het vermijden van verpakkingsafval. Samen willen we de stad lichter maken. Hoe?

Moeten we onze eetpatronen aanpassen om het ecosysteem in balans te krijgen? Vandaag worden planten en dieren die als overlast worden gezien, ingedijkt aan de hand van weldoordachte acties. Maar we kunnen het ook anders aanpakken, ze kunnen evengoed als korte keten bron gebruikt worden.

Het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost- Vlaanderen organiseert in samenwerking met een aantal steden en gemeenten een tweedaagse Bouwteam cursus. Deze cursus geeft je de nodige technische en praktische informatie over energiezuinig en comfortabel wonen.

De pas opgerichte coöperatie 'De Landgenoten' zoekt aandeelhouders voor een biogrondfonds. De aankoop van de landbouwgrond van zelfoogstboerderij Het Wijveld is hun eerste project.

In de Wasstraat liep van 24 juni tot 4 juli 2014 het proefproject 'Proper is de max'. Dit proefproject pakt zwerfvuil in het park zichtbaar aan, en is een initiatief van de school De Vlieger, Stad Gent en enkele organisaties uit de Dampoortwijk.

Wil je ook meebouwen aan een wijk waar het voor iedereen aangenaam en betaalbaar wonen is? Met huizen die zo energiezuinig zijn dat ze klaar zijn voor de toekomst?

De provincie Oost-Vlaanderen plant 9 windparken die samen 600.000 gezinnen kunnen voorzien van groene stroom uit windenergie. Komt er een windpark in je buurt en heb je hier vragen over? Kom ze stellen op één van de negen infomarkten.